project information

projectLivada Postei 
LocationBrasov 
Year2011 
Categorycompetitions 
Size27.100 sqm 
Statuscompetition entry 

project description

Livada Postei represents a solution for a contest, conceived in 2011, focused on zonation and intensifying the activities revealed on the site. The proposal comprises a center, a convergence area that can be outlined even now from the way the plot is spontaneously used and that is given a development in the shape of an edelweiss. The upper limit is framed by an elevated rout, for adventure, with few organic enhancements, a belvedere platform similar to a big sculpture, a helicoid stair seeking the tracks of a little tree house. The layout of a big natural amphitheater is maintained and enlarged, the facilities being spread on the contour, with clear presence, but retained as surface. This way, Livada Postei can prepare itself for promenades, play, meeting and relaxation, even for picnics.