project information

projectPublic space redesign in Zalau  
LocationZalau 
Year2013 
Categorycompetitions 
Size
Statuscompetition entry 

project description

The project is based on a solution for a competition that planned to connect the central public spaces in Zalau in a coherent, unifying gesture. The proposed actions suggest emphasizing different characters of each element of the urban space and the dialogue between them both physically and visually. The clear, contemporary design unifies and improves the overlapping historical elements, the already developed vegetation and the existing statuary. The geometry of the marble plateau is released and pronounced, the vegetal-pedestrian characteristic of Iuliu Maniu square is used for a better mobility, without sacrificing the present mature trees, and the pedestrian line flows directly into the square, defined by the Town Hall and the department store.