project information

projectBaisoara Base 
LocationBaisoara 
Year1997 
Categoryinstitutional 
Size900 sqm 
Statusnot built 

project description

This is one of the first projects developed with a public institution, the company for regional roads administration. They expressed the intention to develop a garage for special vehicles and a chalet for the accommodation of the company’s workers, at Muntele Baisorii, on a road with high traffic, especially for winter sports. In fact, this is an intervention base in charge with this area. We tested a dual geometric composition, the garage being the base and the accommodation being the superstructure. It is holding a prism with a squared rotated base and it is thoroughly enwrapped for plate sheets sealing. After the experience of Bergenbier offices, we remained faithful to plate sheet and accessory systems, with the help of which all combined and uniquely developed details become controllable and possible to achieve within reasonable costs.