Premiul Architizer A+

Premiul publicului acordat pentru Cluj Arena

Biroul de arhitectura si inginerie Dico si Tiganas din Cluj anunta ca proiectului Cluj Arena i-a fost decernat, in cadrul Architizer A+ Awards, premiul Popular Choice Winner la categoria cladirilor pentru sport si centre de recreere.

Dupa ce juriul a selectat dintre proiectele provenite din peste 100 de tari, cate 5 nominalizari pentru fiecare categorie din concurs, dupa o campanie de vot a publicului de trei saptamani, in care s-au exprimat circa 150.000 de preferinte online, in 19 martie au fost anuntati castigatorii.

Mark Kushner, AIA, CEO Architizer, a declarat: ”Lucrarea dumneavoastra este reprezentativa fara indoiala pentru cea mai buna arhitectura din lumea intreaga”. Gala premiilor va avea loc la New York la Cedar Lake Studio in 16 mai, in deschiderea New York City Design Week (NYCxDESIGN).

Reamintim tuturor ca aceasta lucrare, inaugurata la finele anului 2011 la Cluj-Napoca, a fost proiectata de biroul DICO si TIGANAS in colaborare cu Universitatea Tehnica din Cluj- Napoca, Bogart Construct, DAS Engineering si Paul Gilleron Acoustics fiind construita de ACI Cluj, CON-A si Transilvania Constructii.

Autorii multumesc tuturor celor care au facut posibila aceasta realizare care atrage atentia lumii intregi asupra Romaniei si Clujului. De asemenea, avem convingerea ca valul de simpatie al publicului este un capital care ii obliga pe cei care administreaza si organizeaza competitiile si spectacolele sa ofere evenimente si activitati care sa atraga si sa marcheze un nou standard de calitate, contribuind si astfel la viata comunitatii.

Va invitam sa cunoasteti mai multe despre aceasta premiere la www.architizer.com/en_us/projects/view/cluj-arena/36145/